Вчера, 19 октомври, Софийска районна прокуратура (СРП) се е самосезирала по случая със студентката Борислава Латинова, която преди два дни съобщи за унизителна полицейска проверка.

Днес от прокуратурата съобщиха, че се е самосезирала и е образувала прокурорска преписка относно наличие на данни за извършено престъпление от полицейски служители при 04 РУП-СДВР при извършена полицейска проверка на момичето на 17 октомври около 02:30 ч. на бул. „Св.Наум" в София.

Проверката ще бъде извършена от прокурор при СРП.

Междувременно стана ясно, че Борислава ще организира протест пред 4-то РПУ утре. Това разкри самата тя пред репортер на Topsport.bg.

"Ще се боря до последно за себе си, а и за всички останали, които подобно на мен са станали жертва на произвол! Такива извращения не бива да останат ненаказани и подминати с лека ръка.

Обичам страната си много, но ако не се получи нищо след всичко станало, аз също ще избягам.

Във вторник ще организирам протест пред 4-то РПУ в кв. Лозенец, като се надявам много хора да ме подкрепят. Не търся излишно внимание, просто мисля, че е необходимо и задължително провинилите се да си получат заслуженото", бе категорична Борислава.