Лидерът на РЗС Яне Янев се захваща с Дюнигейт. Той ще предложи на колегите си в комисията за борба с корупцията по висшите етажи на властта да се самосезират за скандала и да го разнищят до край.

На брифинг в парламента консерваторът подчерта, че не е необходима нова нарочна комисия, тъй като скандалът напълно бил в компетенциите на поверената му. В скандала с дюните в Несебър имало замесени министри, премиери, вицепремиери, шефове на държавни агенции и комисии, областни управители и затова било редно комисията на Янев да проучи скандалната заменка.

Лидерът на РЗС обеща да гарантира пълна публичност за заинтересовани граждански организации, а медиите да имат достъп до всяко заседание и до документите, които постъпват в комисията за Дюнигейт.

Янев изтъкна, че той знае от къде е започнало всичко. При тройната коалиция имало специална група за заменките. Един от групата станал посланик, а на други двама нейни членове е гарантирана индулгенция чрез Закона за амнистията, приет в последния момент от кабинета „Станишев". Имената на тези хора, Яне Янев засега запази в тайна.

Той обаче е готов още след 1 месец, ако комисията му се заеме с казуса, да излязат наяве първите резултати. Ще започнем от последната сделка и ще се върнем до първата, закани се той.

Не трябва да се пропуска нито една сделка, категоричен е Яне Янев. Хората, по думите му, трябва да знаят с колко е ощетена държавата от подобни сделки и колко природа е погубена.