Открито е тяло в района, където се издирва изчезнал миналата седмица в гората край Йерусалим религиозен американски студент, съобщава AP. Говорителят на израелската полиция потвърди, че тялото е намерено в гората и полицията проверява дали това са останки от Аарон Софър.

23-годишният Софър е студент в религиозно училище. Той изчезна по време на разходка с приятел миналия петък. Полицията разследва всички версии, включително и това студентът да е станал жертва на нападение на палестински бойци.

По-късно говорителят на полицията потвърди, цитиран от CNN, че тялото е на изчезналия студент. Съдебни медици установяват причината за смъртта.

Кризата между израелците и палестинците се изостри през последните седмици с войната между Израел и „Хамас" в Ивицата Газа, която избухна на 8 юли.

Във вторник Израел и „Хамас" обявиха, че са се съгласили на безсрочно примирие във войната, която произтече от отвличането и убийството на трима израелски младежи от бойци на „Хамас" в Западния бряг. Като отмъщение израелците отвлякоха и изгориха до смърт палестинско момче близо до Йерусалим в началото на юли.