Полицаи от Хасково и Стара Загора заловиха извършителя на убийството в Димитровград.

Това е 42-годишен рецидивист от Хасково, съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, 27-годишен димитровградчанин бе открит мъртъв тази нощ, а с опасност за живота е 19-годишната му съпруга.

По-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че 42-годишният убиец е имал и съучастник - 19-годишен младеж.

Под предлог, че ще купува автомобил, извършителят влязъл в дома на съпруга, където го прострелял смъртоносно с изстрел в слепоочието. Последвал втори изстрел в главата на съпругата му.
В момента тя е в пловдивската болница с опасност за живота.

След изстрелите криминално проявеният и съучастникът му се отправили в посока към Стара Загора.
Сигнал за случилото се е подаден в Центъра за спешна медицинска помощ в Димитровград от брата на жертвата.

След получаването на съобщението към мястото на произшествието веднага е насочена дежурна оперативна група, която открила двамата съпрузи в дома им на димитровградската улица "Гео Милев".

След сигнала за извършеното тежко криминално престъпление на часа в ОДМВР-Хасково е формирана група за изясняване и разследване на случая. В координация с полицаи от РУМВР-Димитровград и криминалисти от областната дирекция в Стара Загора при проведените оперативно-издирвателни действия, двамата са задържани.

При личния им обиск са открити оръжието - "Браунинг" със заглушител със 6 патрона в пълнителя и 11 допълнителни куршума.

Предстои двамата да бъдат конвоирани под охрана към ОДМВР-Хасково, а също и предложение за постановяване на мярка постоянно задържане.

На този първоначален етап от разследването най-вероятният мотив за убийството е грабеж, стана ясно на пресконференция следобед в Димитровград.