Движението на линейките в планинските райони на област Смолян е затруднено. Това съобщават от Министерство на здравеопазването. До пациентите в труднодостъпните местности медиците достигат с високопроходима техника със съдействието на „Пожарна безопасност и защита на населението" и Агенция „Пътна инфраструктура".

Спешните случаи и болните за хемодиализа ще бъдат насочвани за хоспитализация в МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски" АД, Кърджали. През нощта не е имало неосъществени повиквания, уверяват от здравно министерство.

Заради прекъснатото електрозахранване Центърът за спешна медицинска помощ използва агрегата на болницата. Комуникацията с филиалите е затруднена. Тя се осъществява чрез мобилни телефони.

От Спешния център в Кърджали също уверяват, че няма адреси, на които не са се отзовали. Липсата на електроснабдяване затруднява комуникацията с филиалите за спешна медицинска помощ в Кирково, Фотиново, Бенковски, Чорбаджийско, Черноочане и Ардино. Тя се осъществява чрез лични телефони.

От община Крумовград и EVN е предоставено резервно електрозахранване на МБАЛ „Живот+" в Крумовград. Задействан е планът за временна хоспитализация на пациенти на хемодиализа в МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски" АД в Кърджали, както и при други спешни случаи. Четирима души на хемодиализа и три родилки са хоспитализирани до този момент.

В Пловдивска област ток няма във ФСМП-Лъки. Повиквания от там през нощта не е имало.

Не може да се стигне до селата Цветино, Магерово, Бозево. ЦСМП-Пазарджик има проблем с комуникацията с филиала в Батак. Тя се извършва с мобилни телефони. Лечебните заведения функционират в усложнена зимна обстановка.

Във ФСМП-Пещера, от тежестта на снега, се е счупил навесът, под който е паркирана резервната линейка на филиала, вследствие на което покривът е смачкан, счупени са предното стъкло и фаровете на линейката.

Няма неизпълнени адреси и проблеми при обслужването на пациентите в лечебните заведения, категорични са от Министерство на здравеопазването.

Медицинското обслужване в Банско, област Благоевград, е затруднено от лошо почистени основни пътища.

В ЦСМП-Благоевград в 04.53 ч. от тел.112 е получен сигнал за побой над 27-годишния Георги Матев в с. Елешница. Медицинският екип обаче не е могъл да изпълни адреса поради паднало дърво на пътя. Опитът да осъществят конферентна връзка чрез тел.112 с пострадалия е неуспешен, защото телефонът бил изключен. Полицията на място е уведомена.