Странна влакова композиция пристигна тази сутрин на жп гарата в Бургас. Локомотив с един вагон докара хората по линията от Нова Загора до Бургас.

Допълнително екстра за пътниците беше възможността да се возят на самия локомотив. При пристигането в Бургас на машината бяха "накацали" поне десет души, които по този начин са се возели по трасето. Картината удивително наподобяваше на кадрите и снимките, които сме наблюдвали от влаковете в Индия, Пакистан и Бангладеш.

Влакът днес пристигна пред смаяните погледи на чакащите клиенти на жп гарата.

От самия вагон пък излязоха огромен брой пътници . Малко след това стана ясно , че в него са се возели 200 души. Това е три пъти повече от допустимата бройка и е сериозно нарушение на мерките за безопасност.

Машинистът обясни, че той няма вина и от управата са му отпуснали само едни вагон. Качил хора на локомотива, защото са му се помолили, а и вече не е имало място в единствения вагон. Ставало въпрос за няколко ученички, които са тръгнали от Ямбол и са бързали за училище в Бургас.

Случката днес е поредният пример за ставащото в БДЖ и тоталната разруха, която е обхванала държавната железница. В момента дълговете на компанията са за над 500 милиона лева, а финансовото състояние се определя като технически фалит.

Това явно се отразява и на цялостната дисциплина във фирмата, която вече е под всички допустими норми. "Влакът на ужасите" днес е доказетелство, че БДЖ е вече два века назад.