София безспорно е най-сладката победа за ГЕРБ.
Това заяви лидерът на партията в ефира на Нова телевизия, след оповeстяването на първите резултати от втория тур на местния вот.

Не бива да подценяваме волята на избирателя, това е глас Божи, добави Борисов.

На тези избори ГЕРБ е получил около 60 000 гласа повече, отколкото на предните избори, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това е повече от красноречиво и трябва да покаже на останалите политически лидери, които говориха, че ГЕРБ е в упадък, истинското положение на партията, каза още Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ след тези избори премиерът Сергей Станишев трябва да си подаде оставката, или да поиска от парламента вот на доверие, както това е направил през 1992 година тогавашният премиер Филип Димитров.

София, Бургас, Сливен, Хасково, Враца, Велико Търново са все наши градове, добави Борисов.
Дори на места, където ГЕРБ не печели, сме първа политическа сила, каза още Борисов.

Тези избори показаха пълният провал на десницата и на БСП, а техният срив си пролича най-ясно в партия „Атака". При цялото им говорене и твърдение, че всички са лоши, а те - най-добрите, „Атака" не можа да спечели нито един град, каза още Борисов.

За разлика от „Атака" аз зачитам волята на народа, каза още лидерът на ГЕРБ. Въпреки това ние не отричаме Сидеров и „Атака. В името на избирателите на много места, ние ще трябва да работим заедно, категоричен бе Борисов.

Борисов отново упрекна, че останалите политически лидери са се обединили срещу ГЕРБ.
Той бе категоричен, че Тройната коалиция по всякакъв начин спъва работата му като кмет в столицата. Те правят всичко, за да ми пречат в София и точно заради това измислиха тази щуротия с 24-те районни кметове, които да бъдат избирани мажоритарно, добави Борисов.