Големият проблем е, че в България започва процес на подклаждане на етническо противопоставяне.

Това открои Камен Костадинов, депутат и член на политическото ръководство на ДПС, в коментар за настоящата политическа ситуация след смъртта на Ахмед Емин.

Мисля че това подклаждане ескалира и преминава допустимите граници, подчерта Костадинов, като се съгласи с тезата на лидера Ахмед Доган, че самоубийството на Ахмед Емин е част от сценарий. Костадинов обясни, че лично Емин е записал това.

За самите факти около смъртта на съпартиеца си Костадинов попита защо е било оповестено самото писмо едва след 3 дена и защо в първия момент е била сбъркана датата - 1989 година, а не истинската 1985 година.

Или много бързо е организирано или предварително е организирано всичко", допълни Камен Костадинов.

По думите му Ахмед Емин е имал строго определени функции - административно финансови- отговарял е за заплатите в централата на ДПС и за разходването на партийната субсидия, организирал е работата на централното ръководство.
Въпреки това депутатът се съгласи че покойният е изпълнявал ролята на „секретарка" на Ахмед Доган.

Ще им излязат много криви сметките на тези, които се опитват да внушават етнически конфликти. Някой си играе с огъня
             К.Костадинов

Черната каса е един мит, категоричен бе Костадинов,като обърна внимание на факта, че много се говори за тези „обръчи от фирми", но нищо не се доказва.

„Около ДПС има симпатизанти, които имат бизнес и отношение към партията и я подпомагат по законен начин", обясни депутатът и посочи, че Ахмед Емин не е имал отношение към тези фирми.

Във връзка със сценария за предизвикване на етническо напрежение в страната Костадинов не отрече, че може Емин да е бил и „удобната мишена", като каза, че характерът на Емин се оказва интровертен, податлив на внушения в някаква степен лабилен, а самите му връзки с тайни общества навеждат на известни съмнения.

„Ако някой е имал желание, той е бил удобният за внушения човек. Внушенията са отвън...Не изключвам такава възможност.
Ако ги има, то това са от хора с интелектуален потенциал, запознати с неговия психологически профил, платили му някакви суми", обясни Камен Костадинов.

По мнението му в България се налагат две тези във връзка с евентуално етническо напрежение. Първата - ако турците излязат извън властта, се готвят да правят тероризъм, и другата теза - турците са много кротки доят си кравите, берат си тютюна, но едни хора от ДПС им мътят главиците".

Доган е дал повече пари за православни храмове от всички български политици взети заедно
          К.Костадинов

Това според Костадинов е изключително спекулативно и връща българското общество в един период на проблемите на самоопределението и въпросът за религиозни свободи.

„Никой не би имал интерес от това, а тезата за създаването на анклави в рамките на България - не ми се иска да я коментирам, тя е толкова абсурдна", посочи той.

Костадинов изрази учудването си как един човек, който има намерението да стане политик и има най-големия рейтинг в българското общество, поставя изобщо въпроса колко джамии са построени в България - в коментар на вчерашното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Депутатът допълни, че е сигурен, че Ахмед Доган е дал повече пари за православни храмове от всички български политици взети заедно и е убеден, че лидерът на ДПС ще остане още дълги години в политиката.

Ние обаче няма да допуснем избирателите на ДПС да бъдат третирани като второ качество хора.
Ще им излязат много криви сметките на тези, които се опитват да внушават етнически конфликти. Някой си играе с огъня", предупреди в заключение Костадинов, повтаряйки вчерашната теза на премиера Станишев.