Проф. Борислав Борисов ще бъде водач на листата на ПП АБВ в Пловдив-град, на втора позиция е ген. Валентин Петров. Начело на листата в Пловдив - област е ген. Валентин Петров, следван от Ангел Папазов - кмет на община Първомай.

Това съобщи на пресконференция в Пловдив доц. Георги Паскалев, член на НС на АБВ. Той уточни, че останалите имена в листите ще станат известни след четири дни на Национален съвет на партията.

Пред журналисти доц. Паскалев каза, че в листите на АБВ са представени хора, които по никакъв начин до момента не са били в държавното управление. Дадено е предимство на умни, млади и интелигентни хора, добави той и уточни, че средната възраст на кандидатите за народни представители е 40 години.

В листите на АБВ има трима професори - проф Борислав Борисов, проф. Иван Панчев - ръководител Катедра „Физика" в Университета по хранителни технологии в Пловдив и проф. Димитър Костов - преподавател в КИА;  двама доценти - доц. Людмил Луканов - декан на Факултета по фармация в пловдивския Медицински университет и доц. Владо Андонов - рък. Катедра „Гастроентерология" в МУ. В листите са още лекари, юристи, студенти, представители на бизнеса, творци.