Огнян продължава да се бори за живота си, за да оцелее.
Лекарите дават надежда, че всичко ще се развие в положителна посока, но това никой не знае.

Това каза Мария Стефанова - съпругата на пребития вчера главен редактор на сайта Frog News Огнян Стефанов - в сутрешния блок на Нова телевизия.

Не се очакват трайни увреждания за здравето на Огнян Стефанов, каза от своя страна началникът на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев, цитиран от Би Ти Ви.

Той беше категоричен, че в случая целта на побоя е била журналистът да бъде убит. Стефанов вече е стабилизиран и днес ще бъде изведен от изкуствената кома. Предстои му от 3 до 6 месеца възстановителен период. 

По думите на Мария Стефанова съпругът й не е споделял да са отправяни заплахи срещу него. Такива заплахи, които да предизвикат притеснение за физическото му оцеляване, мисля, че не са отправяни, каза тя.

Във връзка със сайта „Опасните" служител на ДАНС се е обаждал на сина ми, за да търси връзка със съпруга ми. Обаждал се е Алексей Петров или поне от негово име са се обаждали
съпругата на Стефанов

Миналия месец във връзка със сайта „Опасните" служител на ДАНС се е обаждал на сина ми, за да търси връзка със съпруга ми, заяви Стефанова.
„Обаждал се е Алексей Петров или поне от негово име са се обаждали", каза още тя и допълни, че за нея е странно това, че са се обаждали на сина й.
По думите й Огнян се е обадил след това и е отишъл в ДАНС.

Ако са се виждали с Алексей Петров, са се виждали в ДАНС, извън ДАНС не са се виждали. Никога не се е познавал с Алексей Петров. Връщайки се назад в годините, той дори няма материал, в който да го споменава.

На въпрос дали знае нещо за разговора в ДАНС, тъй като във Frog News Стефанов е написал, че разговорът е бил като роман на Марио Пузо или в стила на Франсис Форд Копола, съпругата му отговори: „Не ми е споделял какво са си казали. Не мога да бъда сигурна в нищо, защото не съм присъствала на разговорите, не съм разговаряла по телефона".

Във Frog News Стефанов е написал, че разговорът е бил като роман на Марио Пузо или в стила на Франсис Форд Копола 

На въпрос дали семейството се е свързвало с Петко Сертов, Стефанова заяви: „Такива притеснения, за да търсим директора на ДАНС, не сме имали. Освен обаждането, друго не е имало. Не зная да са отправяни заплахи."

От своя страна приятелят на Стефанов - Иво Димитров от в. „168 часа" заяви: „Ако той беше в „Опасните" аз щях да знам. Аз съм го питал, но той е отричал категорично".

По думите му не би трябвало да се търси връзка между ареста на Иван Леков и нападението над Огнян.
Смятам, че журналистиката е виновна за това, което се случи с Оги, заяви Димитров.
„Професията е обезценена. Смятам, че Оги пострада заради работата си като журналист. Той с друго не се занимаваше", категоричен беше Иво Димитров.

Категорично е показна акция, за сплашване на цялата гилдия, да сплашат всички, които си отварят устата повече
               Иво Димитров 

Категорично е показна акция, за сплашване на цялата гилдия, да сплашат всички, които си отварят устата повече, каза още той.
Трябва да се седнем и да се разберем - по какъв път ще вървим - дали с политиците или ще бъдем опозиция, каквато е мисията ни. Нямаме реална организация, която да защитава интересите ни, каза още Димитров. Той съобщи, че утре пред МВР ще има протест.

Междувременно Младен Мутафчийски, който финансира Frog News се включи по телефона в сутрешния блок на Би Ти Ви.
Той съобщи, че тази сутрин е разговарял с лекарите от ВМА и е убеден, че нещата няма да имат най-лошия завършек.

За мен това е една наказателна акция. Тук се цели и дано да не съм прав - но се цели очевидно да се потисне свободното слово 
   Младен Мутафчийски

Огнян е разследващ журналист. Той никога не се е страхувал да изразява мнението си, но той е консенсусна личност - винаги е искал да има и другата гледна точка и е канил във Frog News и другата страна. За мен това е една наказателна акция. Тук се цели и дано да не съм прав - но се цели очевидно да се потисне свободното слово, заяви Мутафчийски.

По думите му напоследък Стефанов е работил върху ново журналистическо разследване с анти-корупционна тематика.
„Аз съм му обещал, че няма да се бъркам в неговата работа, разчитах на неговия морал и съвест и мисля, че до момента не ме е подвел, защото никоя от информациите, пусната във Frog News не е опровергана", каза Мутафчийски.
По думите му Стефанов е получавал информация от свои източници и я е публикувал със своя подпис.
Беше ми казал, че работи върху нещо много интересно и прави мащабно проучване, заяви още той.

На въпрос дали срещата, след която беше пребит главния редактор на Frog News не е била с Брендо - каквито са версиите в някои медии, Мутафчийски заяви:
Преди време ми беше казал, че се е срещал със Златно Баретата. Той търсеше истината. Не мога да ви кажа дали се е видял с Ивелин Банев - вероятно това ще се разбере от разследващите. Той е ходил по някакви следи, проучвал е нещо. Той е журналист, може да се вожда с всякакви хора, за политиците е по-лошо, когато се виждат с такива хора.

В сайта никога не е засяган бизнеса, с който аз се занимавам или на мои конкуренти. Не съм имал конфликт с Алексей Петров, не съм имал и конфликт с Ивелин Банев, не съм имал бизнес с нито един от двамата 
   Младен Мутафчийски

Много зловещ сценарий е, че някои ще пожертва живота на един журналист, само за да натопи една институция. Що се касае, че бизнес-интереси са засегнати, в сайта никога не е засяган бизнеса, с който аз се занимавам или на мои конкуренти. Нямам конфликт на интерес с никой, нито с ДАНС, категоричен беше Мутафчийски.

Не съм имал конфликт с Алексей Петров, не съм имал и конфликт с Ивелин Банев, не съм имал бизнес с нито един от двамата, каза още той.

Не бих искал да си мисля, че нападението е свързано с мене. Но аз не съм глупак и виждам, че има заплаха очевидно и срещу мене, защото аз съм подкрепял всичките му начинания, каза в заключение Мутафчийски.