Американският колеж в София обяви за първи път прием за български ученици след 9-ти клас. От ръководството на учебното заведение поясниха, че решението е взето заради големия обществен интерес.

Колежът ще приеме 5 ученици, които ще се запишат в 10-ти клас през 2011-2012 учебна година и ще се обучават при финансовите условия за останалите български ученици. При успешно завършване на курса на обучение, учениците ще получат американска и българска дипломи.

Да кандидатстват в Американския колеж имат право всички ученици, успешно завършили 9-ти клас през учебната 2010-2011 година в български училища на територията на страната, които за всяка от последните две години от обучението си - 8-ми и 9-ти клас, са постигнали среден успех не по-нисък от 5.00.

Кандидатите ще полагат стандартизирания тест ISEE (Independent School Entrance Exam) на английски език. Тестът се изготвя и оценява от организацията за външно независимо оценяване ERB (Educational Records Bureau) http://erblearn.org/. Полагането на теста се извършва в Американския колеж в София.