Не е установено наличието на нещо притеснително при проверката на пощата на бул. "Ген. Скобелев".

Припомняме, по-рано районът около пощата бе затворен, а в пощенския клон не бяха допускани хора заради "съмнителен" пакет.

Писмото е било получено в пощенския клон вчера и е предизвикало съмнения у адресата, тъй като на плика пишело, че трябва да бъде предадено лично, без да се нарушава целостта на пратката. Работата в пощата на столичния бул. „Ген. Скобелев" вече е възстановена.

Движението в района се осъществява нормално.

От пресцентъра на МВР съобщиха за news.bg, сигналът е подаден от пощенските служители, които забелязали съмнително писмо. Веднага е подаден сигнал в полицията, а в момента правоохранителните органи извършват проверка на място. До този момент повече подробности не се съобщават

Според БТА пратката е била адресирана до израелския посланик в София.

Информацията бе потвърдена и от Тодор Бобев - директор на дирекция „Сигурност" към Български пощи.

По думите му става дума за плик с формат А4. Докато тече разследването обаче, той няма право да каже откъде е получен въпросният плик.

Бобев каза още, че подателят на пратката е реален, но не уточни кой е пода е сигнализирал в полицията, че писмото е съмнително.

Засега не виждаме нищо тревожно в пратката, заяви транспортния министър Александър Цветков.

Министърът е разпоредил допълнителни мерки за сигурност в българските пощи.

От днес Български пощи са в най-високото ниво на контрол и сигурност, информира Цветков и допълни, че е обявен е код „Червено" в българските пощи, който ще остане в сила докато се налага.