За автора:

Алекс Ровира (1969) нарича сам себе си "психономист" - термин роден от съчетанието на психея (душа) и номиа (управление, ръководство).

Работил е като икономист, преподавател, консултант и лектор от международна величина. Ръководи курсове и семинари по иновация, управление на таланта, на човешките ресурси и на креативното мислене, предназначени за ръководни кадри в бизнеса.

Написал е шест книги, издадени в повече от два милиона екземпляра и преведени на 37 езика: 'Вътрешният компас", "Лабиринтън на щастието", "Добрият късмет" (преведена на български език), "Седемте умения", "думи, които лекуват", "Добрият живот". Съвсем наскоро излезе от печат и седмата му книга "Добрата криза".


За книгата:

"Вътрешният компас" - преведена в над 500 000 екземпляра - е книга за личностното развитие и промяна, но и ръководство за действие, от което са почерпили вдъхновение множество крупни организации и корпорации със световнаизвестност.

Написана под формата на писма, тя ни води на пътешествие из дълбините на нашия Аз и ни помага да отговорим на двата основни въпроса на съществуването - въпросите за посоката и за смисъла. За да отговорим на първия, трябва да установим накъде вървим, както и кой и какво ни направлява.

Вторият може да се перифразира така: "Какъв смисъл придаваме на живота?" и "Съзнаваме ли онова, което наистина става в живота ни?". Дадем ли отговор на тези въпроси, ние ще сме отговорили на големия въпрос: Защо живеем? И тояно това ни помага да направим книгата на Алекс Ровира.