Председателят на Съюза за стопанска инициатива (ССИ) проф. Борислав Борисов се оттегля временно от поста си, научи news.bg.

От съюза коментираха, че проф. Борисов е председател на Съвета на ректорите, ректор на УНСС и съветник на президента и в настоящата ситуация - припомняме изпълнителен директор на ССИ е Алексей Петров - всяко изявление на Борисов ще се прехвърля върху институциите, които той представлява.

С нотариално заверено генерално пълномощно длъжността председател на ССИ се поема от д-р Теодор Дечев, за когото от ССИ са категорични, че е най-подходящата кандидатура, поради своята прозрачност.

Заради разместванията в ръководството се отлага и извънредното общо събрание на ССИ, като вместо на 26 февруари - петък, то ще се проведе при същия дневен ред на 5 март.

Припомняме, за форума си ССИ поканиха и финансовия министър Дянков, с когото да обсъдят идеите на съюза за намаляване на банковите лихви, формулирани в скандалното писмо, подписано и от Алексей Петров, което първоначално Дянков твърдеше, че не е получавал.