„България без цензура" (ББЦ) е с амбиция първа да обяви своите кандидати за местна власт.

На пресконференция в София лидерът на формацията Николай Бареков обяви, че партията вече е готова с пътна карта за издигане на кандидатурите за кметове и общински съветници.
1 август е крайният срок, в който всички, които ще атакуват местната власт от името на ББЦ, трябва да са ясни.

Самият Николай Бареков оглавява националния предизборен щаб на партията, като работата на щаба ще е да улеснява структурите за изборите.

На 31 май ще се проведе общоградско събрание в София, където ще се издигне кандидат-кметът за столицата. „Ние се очертаваме като един от основните опоненти на статуквото", обясни Бареков.

На 15 юни пловдивчани ще трябва да издигнат своя кандидат за кмет от името на формацията. Ясен е водачът на листата в града под тепетата. Това е юристът Дяко Дяков, който трябваше да бъде депутат, но бе изместен от Ана Баракова. Самият Бареков е готов да влезе в битката за кмет на Пловдив, ако бъде номиниран от структурите.

Имаме готовност да издигнем кандидат-кметове в 50 общини, похвали се Бареков.

Николай Бареков обясни още, че 70 кандидати за кметове и за общинари на формацията ще посетят Европейския парламент в Брюксел по негова покана.

Той коментира и съдебната реформа, която се подготвя от правителството и се ядоса, че Реформаторският блок се е прегърнал с Ковачки. Висшият съдебен съвет (ВСС) пък е превърнат във враг на съдебната реформа, по мнението му.

Николай Бареков призова управляващата партия ГЕРБ да не се поддава на тези провокации. Тази работа със съдебната реформа ще свърши зле, предупреди евродепутатът.

Той критикува и начина, по който се провежда друга реформа, в друг основополагащ сектор - здравеопазването. Министър Петър Москов направил грешката да превърне гилдиите във врагове на реформата в здравеопазването.

Бареков е категоричен - цената на всичко това ще бъде платена от ГЕРБ.