ГЕРБ за пореден път води антибългарска политика и прилага колониално управление, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров минути, след като депутатите отхвърлиха предлаганите от националистите промени в Закона за ДДС.

Атакистите настояват за нулеви ставки върху определени стоки - хляб, лекарства, учебници, дизелово гориво и безоловен бензин.

Намаляването на тези ставки ще облекчи живота на милиони българи, но за управляващите е по-важно да провежда политика в угода на чужди монополисти, подчерта лидерът на Атака.

Той определи ДДС като един подъл данък, който товари крайния потребител и който може да бъде преосмислен.

ДДС е най-бързият начин да се пълни хазната, обаче както е тръгнало в България скоро няма кой да я пълни, тъй като възрастното население ще измре от болести и мизерия, младите ще избягат от страната, а циганите, както всички знаем, не плащат данъци, изтъкна още Сидеров.

Той посъветва „господин Дянков да се замисли дали тази бързина, с която сега пълни хазната с ДДС и измами всъщност не е измамна и един ден да се окаже, че просто няма кой да плаща данъци."

Сидеров припомни и своята позиция относно възможността касовите бележки да се събират от купувачите и в един момент те да могат да си върнат част от платеното, както се връща ДДС на фирмите.

Атакистите се заканиха, че продължат да настояват за нулеви ставки за определени стоки, както и за преосмисляне на данъка в едно бъдещо управление на данъка.

Това управление трябва да се осъществява от патриоти и националисти, а не от колониални чиновници и васали на чужди интереси, изтъкна още лидерът на Атака.

По-рано днес мнозинството отхвърли още едно предложение на Атака - за мораториум върху продажбата на земи от държавния поземлен фонд.