До две седмици да бъде съставено правителство и министрите от кабинета „Райков" да се върнат на предишните си професионални позиции.

Това очаква земеделският министър Иван Станков, който присъства на откриването на изложението „Бата Агро" в Стара Загора.

По думите му, ако се наложи служебният кабинет да продължи по-дълго работата си, то той ще трябва да укрепи ръководния екип на земеделското министерство.

Станков смята, че на този етап в селското ни стопанство добре се развива единствено зърнопроизводството, но потръгва и биоземеделието. Останалите сектори, по думите му, са в застой или пълен регрес, затова в следващия програмен период ще са приоритетни за България.

Особен акцент проф. Станков постави върху изграждането на напоителните системи. По програмата за развитието на селските райони това ще бъде една от първите задачи. Това е заложено за следващия период, договорено е със Световната банка, увери той.

Министерството на земеделието разчита особено на програмата за развитие на овцевъдството за Катар, на птицевъдството и пчеларството. Станков назначава специален човек, който да отговаря за тези сектори.
„Утре отивам и представям проф. Марин Тодоров в регионалното министерство, който ще отговаря за тази програма, а тя е много, много важна, именно чрез Катар, Саудитска Арабия, а защо не и с европейските страни, ние да увеличим броя на овцете на месодайните породи, защото това е нещо, което носи достатъчно валута за България", заяви той.