8-годишно дете от заветското село Иван Шишманово почина пред Спешното отделение на болницата в Разград, съобщиха от полицията в Разград, цитирани от 24 часа.

Момчето било доведено от родителите си в 17:45 часа на 28 декември с болки в корема, гадене и повръщане.
От дежурния лекар е поставена диагноза „чревна непроходимост" и детето е изпратено за ехография и допълнителни изследвания. След консултация с педиатър е пренасочено към хирург, но поради липса на детски хирург в Разград е препратено към Варна.

Около 19:15 часа, поради влошаване на състоянието на Т.С., родителите се връщат с него в Спешното отделение, където то умира.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.123, ал.1 от НК.

Малко по-късно здравният министър Петър Москов увери, че е запознат със случилата се трагедия и по случая вече тече проверка. Установено е, че детето е преживяло 48 часа с тежки коремни оплаквания, като е заведено в болница, обяви той.

По думите му там е установен проблемът му, но то е починало преди да бъде преместено в детската хирургия във Варна. Шефът на здравното ведомство увери, че резултатите от проверката ще са готови в първите дни на новата година и, доколкото става въпрос за дете, те ще бъдат оповестени публично.

По-късно през деня беше съобщено, че изпълнителната агенция "Медицински одит" и регионалната здравна инспекция започват проверка по случая.