Спецполицаи разбиха две организирани престъпни групи за наркоразпространение на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Иззети са над 3,5 кг различни наркотици, десетки телефони, сред които и ползваните като „централа за доставки"

Операцията е проведена от служители на отдел „Наркотици" при ГДБОП, СДВР и Пето РУМВР, под ръководството на Софийска градска прокуратура.

На различни места в столицата вчера са задържани 18 души, сред които са и четиримата организатори на групата - А.В  на 25 г.,  криминално проявените П.Н. на 32 г., М.К на 25 г. и П.Г. на 23 г

Според данните на органите на реда са задържани, както дилъри, така и купувачи.

Антимафиотите обискирали жилищата и апартаментите, ползвани от задържаните като складове за съхраняване на стоката.

Иззети са около 3 кг различни по вид наркотици - амфетамин с висока чистота, марихуана, кокаин и таблетки екстази.

Открити и иззети са и множество сим карти, 60 мобилни телефона, седем от които - ползвани за поръчки на наркотици, както и 15 хиляди лева - в български пари и евро, спечелени от продажба на дрога.

На 18-те задържани при операцията е наложена полицейска мярка за задържане до 24 часа.

Втората акция на антимафиоти от отдел „Наркотици" при ГДБОП е проведена на територията на София. Полицейските действия са във връзка с образувано досъдебно производство в ОДМВР-Монтана.

Задържани са шестима членове на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици.

На ул. „Суходолска"в София при оглед на лек автомобил „Фолксваген Бора", собственост на В.С на 25 г., е открит и иззет найлонов плик с около 600 грама бяло прахообразно вещество.

Под волана на автомобила са открити други 2 грама от същото вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на амфетамин.

За 24 часа са задържани В.С., както и други петима членове на престъпната група - криминално проявените С.И. на 24 г., С.Л. на 24 г., П.Р. на 27 г., В.С. на 27 г. и 26-годишният Н.Е., който не е известен на полицията.