Ще потърсим контраста и противопоставянето, ще се опитаме да постигнем, макар и относителен, баланс.

Ежедневието, отразено на „страниците" на news.bg, а и на огромна част от родните медии, е препълнено с насилие, жестокост, глупост, простотия и вулгаризъм.
Макар понякога да осъзнаваме абсурдността на политическата чалгарщина и на новоизлюпената бизнес мутрищина, сме наясно, че това е денят ни, който трябва честно и - по силата на формата - безпристрастно да отразяваме.

Разбира се, мислим си за времена, в които един добър концерт или пък постижение на талантлив наш учен ще са по-четени и слушани от политическите бълнувания, N-тото мафиотско самоизстребване, или пък поредния безсмислен, скалъпен и обречен „знаков" съдебен процес.

Засега явно това не е твърде постижимо, но подготвяйки се за по-добрите времена, news.bg пуска една нова секция с Добрите новини.

Те и сега са сред нас - от малките ежедневни подвизи на Борисхристовия самотен човек, до делата на наши съвременници, подготвени да са елитът на нацията, но по силата на вихрещата се посредственост - изтласкани в периферията на оцеляването.

Ще търсим добрите новини и ще им отделяме подобаващо внимание. Подготвили сме им специален маркер - малко, слънчево усмихнато човече.

Търсете ги и вие. Защото вярваме, че сетивата ни за доброто и значимото все още са действащи и изострени.

Успех!