Съветниците от ГЕРБ във Велинград гласуваха заедно с ДПС незаконна продажба на терен в центъра на града в полза на депутата от ДПС Фидел Беев, въпреки изявленията на Бойко Борисов, че ГЕРБ никога няма да се коалира с партията на Доган.

Скандалното решение бе подкрепено на днешната сесия и от съветниците на ВМРО и БЗНС. При общо 18 гласували „за" председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз обяви решението за прието.

Става въпрос за имот от 500 кв., който е публична общинска собственост в самия център на Велинград. Теренът е бивш парк на детска градина и се намира до бензиностанция на Беев.

Кметът на Велинград Иван Лебанов се обяви категорично срещу гласуваното предложение с мотива, че общинските съветници нямат право да се разпореждат с публична общинска собственост. Лебанов уточни, че въпросното място е отредено за паркинг и улица тупик и че същите ще бъдат завършени още следващата седмица.

С гласовете на същите съветници бе решено и сградата на Беев в центъра на града, да стане шестетажна. Лебанов е категоричен, че така приетите решения няма да влязат в сила, тъй като са в нарушение на няколко закона и общинска администрация няма да допусне да бъдат узаконявани беззакония.

Информацията е на Дарик радио.