Времето ще е облачно и още сутринта в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще завали дъжд. В северозападните райони и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, съобщиха от НИМХ.

Почти без валежи ще остане в източните райони на страната. Вятърът ще е до умерен от югоизток . Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните в повечето места между 5° и 10°, в югоизточните райони с градус-два по-високи.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, главно в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от юг, югоизток силен, по откритите високи части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени.

Временно е ограничено движението по път I-1 Благоевград - Кресна /преди малкия тунел на влизане в Кресненското дефиле/, поради свлачище. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание по обходния маршрут по старото платно паралелно на главния път.

От АПИ събщиха още, че товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета по път III-842 Юндола - Белово и по път III-843 Велинград - Сърница.

 

Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия": област Ямбол: В участъка Ямбол - Карнобат при км 298+152 и при км 298+234, в посока София, временно е въведено ограничение на скоростта на движение до 70 км/ч във връзка с изпълнение на строителни дейности на крайпътен обект.
АМ „Хемус": област София: Във връзка с предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница" е въведена временна организация, като движението на МПС се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000.
АМ „Люлин": без ограничения.
АМ „Марица": без ограничения.
АМ „Черно море": без ограничения.
АМ „Струма": без ограничения.