Продължват разговорите с бразилската компания Си Ес Ен и докато резултатите от преговорите не станат ясни, не можем да поемем ангажимент за разговори за реорганизация на производството в „Кремиковци".

Това е заявил министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров по време на срещата си с представители на комбината.

Основната пречка пред инвеститора е не правителството, а цената на металите и кокса на международните пазари, изтъкнал министърът.

В момента се извършва проучване на другата фирма - „Финком Инвест", която наскоро прояви интерес да инвестира в „Кремиковци". 

За последните 4 месеца „Кремиковци" е произвел продукция за 42 млн. лева, като 86 на сто от средствата са отишли за работни заплати.
За същия период са натрупани задължения в размер на 57 млн. лева, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков.

Според него в момента себестойността на продукцията е много висока и това води до още по-големи трудности за предприятието.

Според заместник-председателя на КНСБ Валентин Никифоров, ако до два месеца не се стигне до намиране на оператор и ангажиране с оздравителен план, „Кремиковци" ще бъде обявен в ликвидация.

Задълженията на комбината към НОИ в момента възлизат на 130 милиона лева, като 40 млн. лева са натрупани след обявяване на несъстоятелност на „Кремиковци", обяви министър Петър Димитров.
Дългът на комбината към „Булгаргаз", е близо 89,7 млн. лева.