Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 12 лица - Васил Василев, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева, съобщиха от спецпрокуратурата.

Припомняме, 12-имата са известни като групата "Килърите 3". Першнишките килъри са действали в периода от 2005 до 2010 година.

Василев и Петров са обвинени за това, че са ръководили организирана престъпна група, създадена с цел поръчкови убийства, разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора.

Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов и Мартин Николов са предадени на съд за участие в организираната престъпна група.

Съпругата на ръководителя Васил Василев - Мария Василева, е обвинена в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

На ръководителя на групата - Васил Василев, са повдигнати обвинения за още две престъпления: за подбуждане към умишлено убийство на Теодор Неофитов и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. На извършителя на убийството на Неофитов - Милчо Петров, е предявено обвинение за престъпление.

На Борислав Николов е повдигнато обвинение за незаконно притежавани устройства за негласно събиране на информация. У него са намерени дигитален часовник с камуфлирани микрофон и камера марка "DVW Digital Video Watch" със зарядно устройство, USB кабел, както и дигитална химикалка с камуфлирана видеокамера.