За авторите:

Синтия Андрюс приема като част от живота си традициите местните племена. Тя започва да изучава пророчествата на маите през деветдесетте години след вдъхновяваща среща с техен старейшина - Хунбац Мен, автор на книгата „Secrets of Mayan Science/Religion". Синтия пътува много, придружавайки мъжа си Колин Андрюс и се среща със старейшини, последователи на Новата Ера и известни изследователи. Колин и Синтия посрещат в Англия един от старейшините на толтеките - Тлакаелел. Докато го придружават по време на пътуването му до свещените места и Житните кръгове, те имат възможност да обсъждат с него древните пророчества.

Колин Андрюс, роден в Англия, е един от първите учени, който е изследвал мистерията около Житните кръгове. Той и съавтора му Пат Делгадо, написали първата книга по темата „Circular Evidence" през 1989 година. Книгата се превърнала в световен бестселър и попаднала в класацията на Кралицата за най-добри книги. Той бил помолен да изпрати откритията си, свързани с този феномен в кабинета на заместник министъра Маргарет Тачър и на нейния главен съветник в научните сфери - Д-р Фиск. През последните 25 години Колин пътува по света, среща се с представители на местните народи и се опитва да разгадае значението на мистериозните символи в полетата. Той бил убеден, че Житните кръгове са знаци за резки климатични промени.

 

За книгата:

Истерията, обзела Щатите и Русия за настъпващия с катаклизми край на света през 2012, за първи път е обуздана и то с научни обоснования от английските автори Синтия и Колин Андрюс с техния бестселър „2012", който излезе на българския пазар на 12 ноември.

Те правят анализ на прословутите пророчества на маите, според които ни предстои голяма промяна през 2012 г. Част от анализите предричат Краят на Света, а други - еволюция на по-високо духовно ниво. Авторите не се ограничават само с предсказанията на маите - те разкриват древни тълкувания на пророчества, идващи от различни култури. Всички те предсказват едно и също - 2012 година ще бъде повратна точка за човечеството. Тази книга за първи път съпоставя предсказанията на хопите, Нострадамус, Едгар Кейс и Библията с пророчествата на маите. Всичко това дава шанс на читателя да се изправи лице в лице с предизвикателствата.

Как ще се променят човечеството и Земята с наближаването на 2012 година?

За да доближат читателите си до философията на маите, авторите разкриват в детайли тяхната религия и бита им, демонстрират начина, по който те са кодирали информацията в техните календари, сгради и градове. Показват сложната им календарна система, за да разберем как е определена датата през 2012 година. „Разберете, че Земята се променя не само климатично. Слушайте това, което местните старейшини казват относно древните пророчества. Надникнете в Света след 2012 година", казват оптимистично авторите.

От къде идват предсказанията на маите? На какво са базирани? Можем ли да свържем митовете и легендите през вековете с днешни събития? Какво представляват пророчествата? Точни ли са? Дали са важни и свързват ли промените в климата, разрастването на популацията и промените на Земята с годината на края - 2012?

Отговорите на тези въпроси са открити не само в календара на маите, но и в пирамидите, Чилам Балам, звездите, Млечния път и Розетския камък. Разкриването на мистерията е отнело векове. Следите са останали скрити в джунглите и едва наскоро загадките са били изцяло решени.

Маите предсказали идването на испанските завоеватели. Предсказали, че знанията им трябва да бъдат скрити под земята, за да бъдат спасени. Предсказали време, в което календара ще свърши и ще настъпи промяна. Предсказали изригване на вулкани, земетресения, намаляващи запаси от храна и ресурси, и огън в края на ерата.