6 граждани на Добрич, пътували в опожарения вагон на влака София-Кардам, се издирват-

Това съобщи на пресконференция в Добрич кметът на града Детелина Николова, позовавайки се на данни от полицията.

На пресконференцията е присъствал и бащата на 25-годишния Даниел Вичев от Добрич, който е в неизвестност. Утре е трябвало да сключи брак в родния си град.

В пресконференцията са участвали двама от пътниците в кушет-вагона - Здравко Радославов и Станимир Ангелов. И двамата са студенти в София и в трагичната нощ са пътували във влака, съобщава БНР.

Те потвърдиха, че огънят е започнал от купе номер 6. Двамата са помогнали на жена да скочи през прозореца, въпреки че тя е отказвала. След като скочили от влака, с камъни започнали да чупят стъклата на кушет вагона, за да могат и други пътници да се измъкнат от там.

Единият от студентите обясни, че не е имало в никакъв случай пиянска компания във влака.

И двамата студенти откроиха адекватните действия на единия от кондукторите, благодарение на който много по-тежки последствия са били предотвратени.

Все още нямаме официална информация дали сред загиналите при пожара във влака София - Кардам е и известният учен-археолог от Шумен проф. Рашо Рашев. Това, че той е пътувал във влака и е в неизвестност се потвърждава от изявление на кмета на Община Шумен Красимир Костов, разпространено днес до медиите.

В изявлението се уточнява, че в Многопрофилната болница за активно лечение в града се подготвя анализ на кръвната картина на професор Рашев, необходима за ДНК-експертизата, която ще бъде извършена в София. 

По-рано днес ръководителят на катедра „Съдебна медицина" в Плевен доцент д-р Петко Лисаев заяви, че идентификацията на осемте трупа в патологията в Плевен е много трудна и помоли близки на хора, които са в неизвестност да се свържат с полицията, за да предотсавят небоходимите данни за сравенние.

Първоначалните експретизи потвърдиха смъртта на 8 човека - четирима мъже и четири жени. Утре предстои същинската аутопсия. Вероятно идентификацията ще се извърши чрез ДНК-анализ.