В месеца на обещанията кандидатът за столичен градоначалник от ВМРО Ангел Джамбазки се прицели в незаконните цигански гета и незаконния, по думите му, паркинг пред Народното събрание.

Той подчерта, че народните представители на практика паркират автомобилите си незаконно, тъй като няма издадено общината разрешение за този паркинг. „Първото нещо, което ще направя е да изпратя известните байчовци от общината с паяка и да има вдигнат железата". Така Джамбазки отговори на въпроса какво би направил в първия си работен ден, ако бъде избран за кмет.

Той е категоричен, че е незаконно депутатите да се ползват с подобен тип привилегии: „Нека се качат на велосипеди, да излязат да се разхождат или пък да се качат на метрото", предложи още зам.-председателят на ВМРО и изрази желанието си да види и как катаджиите пишат актове на Сточна гара.

Другата до болка позната тема, която Джамбазки коментира в ефира на TV 7, беше циганския въпрос. „От 10 години ВМРО предупреждава, че има разпад в обществото, че се получава едно разделение, което съвсем естествено води до напрежение", заяви той и допълни, че в София има поне 7 места, „запълнени" с незаконни постройки, срещу които обаче управляващите не предприемат нищо.

Джамбазки подчерта, че въпросът с циганските катуни не е от балонните теми, като тези за завода за боклук или построяването на паркоместата, с които се пълнят главите на хората. „Разделянето на обществото не е тема, по която може да се паразитира", посочи още той и призова управляващите да се върнат на позициите си и да се погрижат за решаването на проблема, особено след ескалиране на напрежението покрай трагедията в Катуница.

Кандидат-кметът е намерил и решение на проблема. По думите му има десетки общински наематели, които не са си плащали сметките за вода, например. „Нищо не пречи тези хора да бъдат извадени от тези жилища и на тяхно място да бъдат пуснати циганите от гетата".

Запитан каква трябва да е съдбата на незаконните постройки, Джамбазки шеговито заяви: „Махаш катуна, слагаш зелена тревичка и тежковъоръжена жандармерия да пази."