Има спекулация с изнасянето на лични данни от застрахователни компании за подписката на РЗС за Велико Народно събрание.

Това обяви бившият депутат на Яне Янев - Тодор Великов по време на съвместна пресконференция с друг подал оставка от РЗС - Атанас Железчев, на тема „Някои истина за РЗС."

Регионални координатори на РЗС са били принуждавани от ръководството на партията да вършат "нередни неща" - да манипулират подписката за провеждане на референдум за нова Конституция, обяви Тодор Великов.

Той уточни, че има информация, че са вземани лични данни от полици на застрахователни компании за подписката на РЗС за референдум за Нова конституция и свикване на ВНС, но ще дочака проверката на компетентните органи, за да съобщи подробности. По думите му личните данни били предоставени "от недобросъвестни служители".

Тодор Великов разказа, че двама настоящи членове на РЗС му се обадили разтревожени от изявления на Яне Янев и Атанас Семов, които заплашили, че ще внесат сигнал до прокуратурата как агенти на ДАНС манипулирали подписката.

Двамата от РЗС се притеснявали, че „ще бъдат натопени" за нарушения. Тодор Великов подчерта, че им вярва, защото имал сетива да различи кога някой казва истината.

„Няма да допусна бивши и настоящи членове на РЗС да бъдат накиснати в името на личното оцеляване на един партиен лидер.", каза независимият народен представител.

„Има документи в касата на лидера на РЗС, които не би трябвало да бъдат там", заяви още Великов, като допълни, че ако продължават клеветите по негов адрес би продължил по темата.

Засега обаче той не пожела да разкрие повече подробности.

Тодор Великов разкри някои подробности около предизборната кампания на РЗС. Той заяви, че Емил Василев така и не е намерил време да се срещне с гласоподавателите във Велико Търново. „ Два дни го търсих. Оказа се че бере гъби в Бояна.", каза Великов.

Яне Янев от своя страна го попитал, дали не смята, че ако стане някой лек пътен инцидент с него, това нямало да повиши избирателната активност към РЗС.

„Аз смятам, че тези хора трябва да бъдат спрени.", отсече Тодор Великов.

Консерваторите са се дистанцирали от Яне Янев и вече не поддържат връзки с него, съобщи Атанас Железчев. Разривът настъпил, когато започнали историите с флашките и атаките срещу ГЕРБ. Янев не оправда очакванията на европейските консерватори, каза Атанас Железчев и допълни ще ходи в Брюксел, за да поднесе извинения на Джефри ван Орден.

Тази партия вече няма бъдеще, категоричен бе Железчев и заяви, че Яне Янев бил заел позата на Наполеон, за да води многобройната си армия от 4-има депутати и привърженици от 0.4 %, за да свали правителството на Бойко Борисов.

„С хвърляне на димки във въздуха политика не се прави.", посочи бившият от РЗС.

Същевременно от ръководството на партията изнесоха данни, че по разпореждане на ръководството на ДАНС кадровите агенти Красимир Христов и Сашо Билев са фабрикували несъществуващи „доказателства", които да изкарат подписката уж фалшифицирана.