По-рано този месец се появиха спекулации, че финансовите проблеми на Panasonic ще ги принудят да затворят отдела си за плазмени телевизори. В свое официално съобщение, президентът на японската компания Казухиро Цуга отрича всички подобни слухове, съобщава PixelMedia.bg.

Той твърди, че TV отделът няма да бъде закриван. Това би било възможно единствено в „краен случай“, но в момента подобни мерки не са нужни.

Заедно с това, Цуга разкрива и плановете на Panasonic да се върне обратно на печалба. В следващите три години, компанията ще акцентира на автомобилния бизнес, което включва продажби на аудио-видео системи и производство на батерии за електрически возила.

Panasonic ще осъществи и преструктуриране на отделните си дивизии, което ще им позволи да имат пълен контрол върху даден продукт от началните фази на създаването му до пазарния дебют.

Според специалисти, тези промени вероятно няма да са достатъчни, за да бъдат преминати кризисните времена в компанията. Предполага се, че ще е нужно Panasonic да съкрати още свои служители, за да намали финансовите си загуби и излезе на печалба.