Скандалното назначаване на частната фирма „Пи Еф Си" ЕООД за дезинфекция на граничен пункт „Капитан Андреево" - на мястото на държавна структура, е направено от кабинета на ГЕРБ.

Това става ясно от изявление на земеделския министър проф. Иван Станков по повод казаното преди време от Румен Петков, който обвини служебното правителство в корупция заради случая на „Капитан Андреево".

Припомняме, тогава ексвътрешният министър посочи, че правителството създава изключителни корупционни практики с това, че е отстранило държавна структура за събиране на екотаксите по границата, като на нейно място е сложило частна фирма.

Фирмата „Пи Еф Си" ЕООД е регистрирана на 8 март т.г. и спечелва поръчка на 12 март (последният ден на кабинета „Борисов", б.р.). "Служебното правителство встъпва във функция на 13 март и не може да се прехвърля вината на него", уточнява министър Станков.

Той потвърждава, че договорът с частната фирма е прекратен и услугата отново ще се извършва от държавна структура. Вчера директорът на Българската агенция по храните (БАБХ) Йордан Войнов съобщи, че БАБХ ще прекрати договора с частната фирма, която извършва дезинфекцията на превозните средства на граничния пункт.