Патриотите ще подкрепят комисия „Сидеров". Депутатът Димитър Байрактаров обяви от името на парламентарната група, че ще натиснат зеления бутон при гласуването. Той аргументира и личната си позиция с това, че също бил пострадал от деянията на „Атака".

Аз ще подкрепя създаването на комисията и като потърпевш от хулиганските действия на тази партия. Аз съм удрян много по-силно с мегафон по дясното ми ухо, което се равнява според лекарите на удар с парен чук, оплака се депутатът. Според него тези прояви на хулигански действия не са от вчера що се отнася до партията на Сидеров.

Искаме и превантивни действия, които да не допускат повече такива мероприятия, очернящи НС, настоя представителят на ПФ. За него случващото се в последните дни около особата на Сидеров е грозен цирк.

Атакистката Магдалена Ташева  веднага защити своя лидер с мотива, че ПФ избрали много неподходящ оратор за тази теза. От публикация от 2014 година става ясно, че Байрактаров е осъден, че е бил длъжностно лице - жена, и се е разминал с глоба, оповести от трибуната Ташева. Ставало въпрос за причиняване на лека телесна повреда, временно разстройство на здравето и мозъчно сътресение.

Ще заведа дело срещу вас, излъгахте от трибуната. Трябва да има влязла в сила присъда, за да съм осъден, а аз обжалвам в момента, отбрани се Байрактаров, като уточни, че въпросната жена „дори не е влязла в болница".

Изместването на темата от реалната точка от дневния ред възмути парламентарната шефка Цецка Цачева и тя се скара на водещия заседанието Димитър Главчев, че позволява да се излиза от рамките на дискусията.