Един от най-големите торент тракъри Pirate Bay скоро може да стане "домакин" на шведския парламент.

Това предложение дойде от новооснованата „Пиратска партия", с цел на торент страницата да бъде даден „дипломатически имунитет", в следствие от зачестилите съдебни дела, целящи да я „затворят".

Единственият недостатък на новооснованата партия е, че за момента тя не разполага с никакви представили в настоящия Парламент, но това може да се промени съвсем скоро на предстоящите избори в Швеция на 19-ти септември тази година.

В интернет страницата на „Пиратската партия" са публикувани редица коментари, които обясняват, че целта на Pirate Bay е единствено споделяне на информация между потребители.

„Това е уебсайт, който помага на хората да споделят цифрово съдържание, независимо от формата. От основаването през 2003 година на Pirate Bay, борбата за авторското право се превърна в „ламтяща индустрия", която постоянно се опитва да саботира както сайта, така и неговите потребители.
Подобни действия са в разрез със свободната на разпространение на информация, както и обмена на такава в Интернет пространството", се казва в изявление на партията.