Организаторите от „Кантус Фирмус" и Джаз ФМ радио пуснаха в продажба билетите за предстоящия концерт на ейсид джаз революцията Count Basic, в рамките на есенния София Джаз Пик.

Концертът ще се състои традиционно на 17 септември, в зала 1 на НДК, по повод шестия рожден ден на медията и Деня на София.

Само месец след пускането на новия им албум - „Love&Light", те потвърдиха своето гостуване в България.

В началото на 90-те години, когато във Великобритания се възражда джаз-фънк саундът, виенският професор по музика Петер Легат създава Count Basic.

След години на успехи и в челните редици на музикалните класации, Count Basic предлагат в новия си албум жизненост и виталност, вплели тенденциите на съвременния музикален вкус.

„Отричам използването на всякаква електроника в музиката", казва Петер и допълва:

„Днес публиката обича да слуша жива музика, вдъхновена и изпълнена от музикантите на сцената - не музика, направена по шаблон."

Билети могат да се закупят чрез интернет порталите www.tickets-bg.com, www.eventim.bgwww.ticketstream.bg и в Билетен център НДК.

До края на август цените на билетите за концерта са на промоционални цени от 30 лева.

Есенната програма на джаз фестивала ще продължи на 24 октомври с концерта на Били Кобъм - един от най-великите съвременни барабанисти.

На 13 ноември пък ще се изяви един от най-напредничавите таланти в историята на джаза - Франческо Кафизо.