Индивидуалностите в една партия са нещо много интересно, но бе крайно време БСП да приключи с индивидуалистите, заяви пред БНТ заместник-председателят на  парламентарната група на БСП- Лява  България Атанас Мерджанов във връзка с изключването на Георги Кадиев от групата.

„Най-важното е какво мисли левицата за проблемите в обществото. Винаги, когато БСП поставя сериозни въпроси, ще се намерят доброжелатели, които изкуствено ще ни създават проблеми, като г-н Кадиев, затова парламентарната ни група бе категорична и го изключи." - коментира Мерджанов.

По думите му, БСП няма да толерира интересчийството

„Това, което направиха Георги Анастасов от „Български социалдемократи" и Георги Първанов не е изненада, защото Анастасов отказа да подпише коалиционното споразумение за местните избори с нас. Интересното е, че той гласува „за" изключването на Кадиев от парламентарната ни група, което показва интересчийски подход. БСП обаче няма да поддържа този коалиционен подход." - допълни заместник-председателят на групата на  левицата.

Мерджанов заяви, че БСП ще се  бори гражданите отново да получат социалните права и придобивки,  отнети с бюджет 2015. Той напомни, че БСП е опозицията в този парламент и добави, че партията е  последователна в своите политики. „Ние сме против този закон за образованието, за лечебните заведения. Ние сме „за" прекратяване на санкциите срещу Русия", подчерта той.