Лидерът на ДСБ спази обещанието си, дадено вчера във връзка с гафовете на МВР от последните акции, а именно, че няма да остави „нещата така".

Днес в парламента стана ясно, че Иван Костов е готов да създаде контракомисия на тази, която трябва да проучи полицейското насилие. Той е отправил редица въпроси към председателя на вече създадената комисия Красимир Ципов и настоява комисията му да даде отговорите.

Костов пита бил ли е задържаният за убийството на Мирослава от Перник Стойчо Стоев сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление.

Костов се закани, ако комисията на Красимир Ципов не даде тези отговори, че сините ще предложат на ДПС, БСП и Атака да създадат контракомисия, която да разкрие истината за казуса "Перник". Няма да остава този случай така. Ще разкрием истината пред очите ви, допълни той.

Попитан защото толкова присърце е взел случая, Иван Костов отговори: "Защото съм бесен".

Тъмносиният лидер настоява да бъдат изслушани и журналистите Мария Кадийска от „Монитор" и Катя Илиева от „Телеграф", тъй като те сa присъствали на огледа на местопроизшествието в дома на Стойчо.

Костов иска да се изясни и въпросът чий е пръстовият отпечатък върху един от пликовете с писма за искане на откуп.

Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местни босове на наркотрафика, пита още синият лидер.

Пернишката общественост знае повечето отговори на тези въпроси, убеден е Иван Костов. Това е тест за господата от ГЕРБ, коментира още той.

Вътрешният министър Цветанов също се намеси в дискусиите, съветвайки депутатите да свършат малко полезна работа.

Спрете да плюете, обърна се той към сините, като атакува Иван Костов, казвайки, че тъмносините са загубили доверието на избирателите си.

Според Костов пък силовият минситър е страхливец да чуе критиките на опозицията. "Пожелавам ви да преживеете всичко, което аз съм преживял. Така като гледам, вървите по моя път, ще ви видим с друго изражение", обърна се лидерът на ДСБ към Цветан Цветанов.