От „Ред, законност и справедливост" обвиниха МВР, че не спазва деня за траур.

Днес около 19.30 часа в пресклуба на „Ред, законност и справедливост" възмутени граждани съобщиха, че ръководството на МВР и висши полицаи гуляят в култовото заведение „Континентал плаза" в деня на национален траур, обявен с постановление на МС, съобщиха от пресслужбата на РЗС.

Черен мерцедес, а не ауди ползва вътрешният министър Михаил Миков от миналия четвъртък.

Това заявиха от МВР, след като въпросното ауди с номер СА 0101 АС беше посочено в декларация на партия „Ред, законност, справедливост" като кола на министъра, паркирана пред ресторант „Континентал Плаза", където е имало шумен купон на полицейски началници в деня на националния траур.

В момента на получаване на сигнала в пресцентъра на РЗС са били депутатите Яне Янев, Димитър Абаджиев и Нено Димов и група журналисти. Те незабавно тръгнали към мястото на „събитието".

Тримата народни представители заедно с репортерите видели с очите си шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич.
Пред ресторанта е било служебното „Ауди" на Михаил Миков СА0101АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове.

Повод за скандалния гуляй е рожденият ден на Стефан Рангелов, шеф на дирекция „Контрол на общоопасните средства" на МВР.

В ресторанта било претъпкано с пиещи и веселящи се МВР-началници - шефът на Гранична полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на  Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата.
Присъствали и футболните босове Борислав Михайлов и Николай Гигов.

От РЗС припомниха, че преди 13 години при аналогичен гуляй падна от поста си предишният вътрешен министър-социалист Любомир Начев, който купонясваше с манекенки след разстрела на няколко полицаи в столичния кв. Люлин.