Властите в Украйна информираха Звеното за разследване на морски произшествия към Министерството на транспорта за намерено пето тяло на моряк.

Както предишните трима, и той е облечен в хидрокостюм и спасителна риза с надпис „Ванеса", съобщиха от министерството на транспорта.

По информация на украинските власти са намерени документите на трима моряци: на боцмана Горан Дойнов Тодоров - чието тяло първо бе открито вчера сутринта, на моряка Димо Евтимов Димов и на моториста Адриан Данчев Христов.

В 7.00 ч тази сутринт бе намерено трето тяло на моряк от потъналия български кораб "Ванеса". Той бе идентифициран като Тончо Бакалов - ролеви на потъналия кораб.

Тялото му бе открито в същия район, както и другите две тела - Приазовския район на Запорожка област, в Азовско море.

Информацията е получена в телефонен разговор с представител на Главната държавна инспекция по безопасност на корабоплаването на Украйна, съобщават от Министерството на транспорта.

Издирването на безследно изчезналите моряци от потъналия кораб „Ванеса" продължава.
Звеното за разследване на морски произшествия към Министерството на транспорта е в непрекъсната връзка със своите колеги в Украйна.

Всички до момента намерени тела са облечени в хидрокостюм и спасителна риза с надпис „Ванеса", а крайбрежните патрули са открили и радиобуй край тялото на Димо Евтимов.

Започна изплащането на застраховките на всички семейства на загиналите моряци от кораба „Ванеса", съобщи наблюдаващият делото прокурор Емил Христов след срещата на ръководството на морската администрация в Бургас с близките на екипажа.

В зависимост от това дали имат деца, семействата ще получат застраховки в размер от 55 до 65 хиляди долара.

Роднините на моряците извършиха разпознаване на откритите тела чрез снимки на личните карти, намерени у тях и изпратени от Украйна до България по интернет.

Окръжният прокурор Емил Христов каза още, че след визуалната идентификация на намерените моряци ще бъде извършена аутопсия и едва след това телата ще бъдат транспортирани с кораб от Украйна до България.