В рамките на междуправителственото заседание България - Израел вчера министър Цветан Цветанов проведе в Тел Авив работна среща с Ицхак Аронович, министър на обществената сигурност на Израел, съобщава МВР.

Двамата подчертаха възходящия характер на двустранните отношения във всички области, в това число и в областта на вътрешната сигурност. Пример за това е и второто междуправителствено заседание. Вицепремиерът Цветанов изказа съболезнования на близките на жертвите от атентата в Бургас.

Министър Аронович благодари за усилията на българските провоохранителни органи за разкриване на извършителите на атентата и недопускане на подобни актове в бъдеще. В продължение на разговора бяха очертани някои от приоритетите на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи.

По отношение на пожарната безопасност и защита на населението ще бъдат организирани съвместни учения между компетентните институции на двете държави. В борбата с престъпността до края на 2012 ще се проведат първите съвместни работни групи в различни тематични области.

В края на срещата двамата министри подписаха съвместна декларация за сътрудничество, отнасящи се до извънредни ситуации и спешни спасителни дейности. Министър Аронович прие отправената покана в най-скоро време да посети България.