Зърнопроизводителите не може да се сравнят с хуни. Разговарял съм с тях многократно. Диалогът ни почти не е прекъсвал. Това каза пред БНР Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните.

Но блокирайки границите и основни пътища, както и това да влязат в София, това не е продуктивно, имаме лошия пример на Гърция. Призовавам ги към разум. В тежки времена и тежка ситуация се намираме, а те са най-стабилният сектор на българското земеделие, категоричен е Найденов.

Той подчерта, че няма да бъдат засегнати останалите сектори заради протестите на зърнопроизводителите.

"Техните финансови средства са гарантирани, те ще бъдат осигурени. Животновъдите ще получат повече. Има дисбаланс в момента, от този дисбаланс някои се възползват. Някои винаги успяват да реагират по-добре на създадените условия. Някои са разбрали за финансовата рамка предварително. Тези, които успяха да закупят големи територии земи, те в момента наистина инкасират много големи печалби", добави Найденов.

"Коментирали сме неравнопоставеността между секторите в земеделието. Регламентът е такъв, че до 2014 г. няма как това да се промени. Със средства на бюджета се опитваме да коригираме този дисбаланс", заяви земеделският министър.