Писмо със заплахи за живота си е получил председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

То е от името на „Македонска патриотска гарда", която е ултра-тайна организация, състояща се от специалисти от македонските спецслужби и от армията на паравоенните структури, както представят сами себе си, обясняват от ВМРО.
Текстът е написан на литературен български език, пощенското клеймо е от гр. Гевгели, Македония.

Писмото със заплахи не е първото, което Красимир Каракачанов получава, а този път в него се споменават имената на българските президент, премиер и външен министър с предупреждение „...в Македония никога повече да не идват и антимакедонците Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Волен Сидеров..."
Според лидера на ВМРО недопустимо е хем Македония да очаква подкрепа от нашата страна за ЕС, хем да позволява на нейна територията да се вихри група хора, която заплашва български държавници.

Не може македонската държава да иска от нас подкрепа за еврочленството си, а в същото време група, боравеща със секретна информация, която произлиза от македонските специални служби, да отправя заплахи към министър-председателя и президента на Република България", заявява Красимир Каракачанов.

Председателят на ВМРО подчертава какви трябва да са категоричните български изисквания към Македония, за да я подкрепим за ЕС - спиране на езика на омразата, спиране на терора над македонските граждани с българско самосъзнание, реформиране на македонските служби, прекратяване на финансирането на сепаратистки групи, общ прочит на историята.