Бурният вятър и обилни валежи станаха причина за смъртта на най-малко петима души вчера.

Двама души на около 50 години, мъж и жена, са загинали в Девин, като колата им е паднала в реката от мост в града.

Не е ясно защо автомобилът се е отклонил от пътя. Информацията съобщи за Нова телевизия шефът на пожарната в Смолян Красимир Шотаров.

При влизането в реката спасителните екипи са установили единствено, че водата е изхвърлила семейството от джипа и те не са оцелели.

9-годишно дете от Илинденци и баща му са били отнесени от река край селото. Двамата се прибирали от празника Трифон Зарезан.

Сигнал за инцидента е подаден около 16:40 часа. Полицията е открила бащата, който е починал от удавяне. Малко по-късно е намерено и детето.

Съборено от вятъра в събота крайпътно дърво е паднало върху движещ се по пътя автомобил, след което е починала возеща се в колата жена, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. Инцидентът станал около 7 ч. вчера сутринта по пътя между селата Ценово и Новград.

Изказвам моите най-искрени съболезнования към близките и семействата на жертвите на водната стихия и ураганните ветрове през изминалото денонощие. Това написа в профила си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

Той увери, че всички екипи на Гражданска защита, местните власти и министрите са мобилизирани в засегнатите региони и се работи за стабилизиране на ситуацията.

Както съобщихме по-рано, усложнена е обстановката в редица области на страната. В някои от тях бе обявено бедствено положение и се стигна до евакуация на населението, в други обстановката постепенно се нормализира.