Криминалисти от Сандански задържаха трима мъже след получен сигнал, че се готвят да извършат крупна кражба или грабеж в курортния град, информира news.blagoevgrad24.bg.

Вчера местните полицаи спрели за проверка лек автомобил "BMW Х5" със софийска регистрация, а във возилото били криминално проявените перничани В.К.- Перник (35 г.) и връстника му - К.Й.-Джонката. С тях били и 34-годишният Х.М. от хасковското село Тънково и 36-годишният пловдивчанин С.М.

При претърсването на луксозния автомобил са намерени и иззети един мобилен телефон без сим-карта, две тъмни шапки, два чифта ръкавици, кирка и "кози крак" за разбиване на брави.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава, като се проверява и версията дали мъжете не са извършили взломяването на жилищата на кмета на Сандански Андон Тотев и неговия заместник и родственик Младен Тимчев.

Припомняме, домовете на двамата бяха разбити на Антоновден вечерта докато двамата празнували в заведение в Сандански имения ден на градоначалника.