Вътрешният министър Цветан Цветанов разговаря със заместник-генералния секретар на НАТО Клаудио Бизониеро, който даде висока оценка за приноса на страната ни към съюзните операции и мисии.

Срещата между двамата е в рамките на посещението на министър Цветанов в Брюксел и се проведе в главната квартира на Алианса.

По време на разговорите бе обсъден широк кръг от въпроси в контекста на подготовката на срещата на държавните и правителствени ръководители на Алианса в Лисабон през ноември тази година.

Министър Цветанов информира зам.-генералния секретар на НАТО за работата по проекта за Стратегия за национална сигурност на България, която отразява визията за политиката на страната в областта на националната сигурност през следващите 10 години.

Двамата обсъдиха и основните акценти в изпълнението на Тренировъчната мисия на НАТО в Афганистан.

Министър Цветанов сподели натрупания опит и постигнатите от България резултати в противодействието на търговията и разпространението на наркотици.

В хода на срещата бяха обсъдени ролята на НАТО в областта на гражданското планиране при извънредни ситуации, енергийната сигурност и противоракетната отбрана, както и продължаващият процес на реформа на структурите на Алианса.

Клаудио Бизониеро даде висока оценка за приноса на страната ни към съюзните операции и мисии, и по-специално към ИСАФ.