Министър-председателят Бойко Борисов не бе категоричен дали ДАНС проверява транспортния министър Александър Цветков. От думите му обаче все пак стана ясно, че проверка има.

Припомняме, според публикация на столичен вестник ДАНС разследва транспортния министър и няколко негови подчинени за злоупотреби около проекта за изграждането на терминал за комбинирани превози на жп гара Драгоман.

Пред журналисти след символичната първа копка на ЛОТ4 на АМ "Тракия" премиерът коментира, че проверява всички. Това нито е новина, нито е нещо лошо, добави той. Борбата с корупцията е непрекъснати проверки, категоричен бе премиерът

По предварителна програма на събитието трябваше да присъства и министър Цветков, но той не взе участие.

Запитан от news.bg съмнява ли се в Александър Цветков, Борисов отговори: По презумпция се съмнявам във всеки, аз съм мнителен човек и затова си проверявам много.

Попитан защо едва сега проверява транспортния министър, а не преди да го назначи, Борисов отговори: Преди да стане един човек министър, какво да му проверяваш.

Помолен да коментира собствените си изказвания, че преди да назначи Анна-Мария Борисова в здравното министерство на мястото на Божидар Нанев е проверил нейната честност, той заяви: Аз съм ги проверявал всички. До момента няма нищо.
Премиерът допълни: Това не означава, че не трябва да се проверяват, защото хората се променят.

По-рано, в кулоарите на парламента, Цветан Цветанов отказа да коментира дали има проверка на ДАНС, засягаща транспортния министър. Той бе категоричен: Публикации от вестници не коментирам.

Цветанов подчерта, че няма да коментира всичко, което се прави като инспекции по инфраструктурни проекти преди завършването им.

Запитан дали е възможно при конкретната проверка в Драгоман да е замесено името на Цветков, министърът отговори: Аз не знам подобна проверка с визирането на министъра.
Той допълни, че ако има основания, ще се сезират компетентните органи.

Ще има задържания и повдигане на обвинения, ако има достатъчно доказателства, заяви министър Цветанов.