Разследват стоматолог за описана, но неизвършена медицинска дейност, пише struma.bg.

Д-р Румен Дупаринов, който практикува в Разлог, е разследван от служители на полицията и на прокуратурата след постъпили жалби от пациенти. На стоматолога д-р Румен Дупаринов има налагани санкции и от Районната здравноосигурителна каса в Благоевград за изминалата 2014 година. Те са за отчетена, но неизвършена дейност.

Един от описаните случаи е за лечение на зъбите на 59-годишен мъж от Разложко, който от 15 години е с поставени протези. Друг пример е обслужване на ученици, които никога не са влизали в лекарския му кабинет.

Д-р Дупаринов предизвика недоволство сред местните жители, които случайно научили, че полагащият им се пакет за дентална помощ като здравноосигурени лица е изчерпан, а на практика не се ползвали такива медицински услуги.

Възмутена майка наскоро подала сигнал до институциите, след като при посещение при друг стамотолог в Разлог й е съобщено, че детето вече е изчерпало полагащите му се процедури от Здравната каса.

Директорът на Здравната каса в Пиринско д-р Румен Кондев припомни, че и през м.г. са налагани санкции на въпросния стоматолог. „Запознат съм със случая, на същия колега има налагани глоби за изминалата 2014 година, най-голямата е в размер на 7000 лв. за отчетена, но неизвършена дейност, останалите санкции са по 2000 лв. Сумите вече са удържани", каза д-р Кондев.

От Здравната каса са писали на всеки един пациент, посочен, че е получил здравна услуга от доктора. "Очакаме отговор от всеки пациент, запитването ни конкретно към всеки е дали наистина е ползвал стоматологични услуги при този лекар. Досега най-голям брой постъпили жалби от пациенти има за този стоматолог и колегата му д-р Константин Даскалов от село Яворница. До неговите пациенти също изпратихме сега писма дали са ползвали дентална помощ", каза шефът на регионалната здравна каса.