Социологът Цветозар Томов напуска Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", тъй като се чувства обиден от връченото на Христо Стоичков звание "Доктор хонорис кауза". Той вече е изпрати. писмо за прекратяване на трудовия си договор с висшето училище.

От медиите научих, че Пловдивският университет е присъдил званието доктор хонорис кауза на г-н Христо Стоичков, пише Томов в писмо до ректора на вуза доц. д-р Запрян Козлуджов, съобщава Дарик.

"Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет. Това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле," посочва доц. Томов.

Според него „случаят с г-н Стоичков е връх на тази срамна традиция, предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек."