И нашенци вече ще могат да се поддържат вечно млади като Краля на попа Майкъл Джексън. Кислородната камера, с която Джако поддържа младежка кондиция, е показана на изложението за медицинска техника "БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ", което стартира вчера в София. Достатъчни са 30 мин. в капсулата, за да се чувствате като новороден, обясни консултантката. Кислородът чисти клетките от токсини и затова в САЩ и някои европейски страни камерата вече се използва за лечението на алкохолна и наркотична зависимост, разказва "Стандарт".

Четка за зъби с компютър също може да се види на изложението. Тя струва 220 лв. и работи по 4 програми - за основно и щадящо почистване, за масаж и за снежно бяла усмивка. Специален датчик пази зъбите от нараняване. Той издава сигнал в случай, че човек натисне емайла повече от допустимото. Предлагат се и апарати от мека пластмаса за бързо изправяне на зъбите, които струват 200 лв. Те трябва да се слагат само по 2 часа на ден, или по време на сън. Зъболекари могат да купят стоматологичен стол с чиста кожа за 14 хил. лв.

Дентална фирма пък в сътрудничество с представителството на "Мазерати" разиграва томбола за стоматолози и зъботехници. Щастливецът, на когото ще изтеглят името, ще замине за Италия, където ще посети пистата Варано. 223 фирми от 40 страни представят новостите в медицинската и стоматологичната техника на форума, който ще продължи до петък.