Топлофикация-София е склонна да ревизира високите януарски сметки, стана ясно след срещата на общинарите на БСП в СОС с ръководството на дружеството.

Поискахме да се ревизират всички сметки, които са по-високи с над 17% спрямо сметките от януари 2011 година, заяви за News.bg общинският съветник Калоян Паргов. Според социалистите при тежки метеорологични условия сметките не могат да са по-високи от 10-12%.

ВМРО отбелязва 8 март с протест пред ДКЕВР              Още...

Дружеството, по думите на Паргов, е проявило разбиране и готовност да ревизира сметките. Червените общинари също така са настояли да се премахнат топлинните счетоводители и ще разговарят с депутатите от Коалиция за България, които да предложат съответните законови промени.

Те са паразитни структури,смята Калоян Паргов. Освен това, по думите му, топлинните счетоводители излизат на печалба, докато Топлофикация-София е на загуба.

Паргов коментира още, че топлинните счетоводители са посредници между Топлофикация и потребителите, а Топлофикация-София може сама да изпълнява техните функции, има достатъчно инфраструктура и хора, с които да го прави, смята Калоян Паргов.
6 милиона лева столичното парно превежда на топлинните счетоводители за "посредническа дейност".

Ръководството на Топлофикация е изразило съгласие с червените общинари, че топлинните счетоводители са излишни. От дружеството са обяснили, че в жилищните сгради, където самата топлофикация отчита изразходваното парно, няма проблеми с клиентите

Ръководството на столичното парно е обяснило пред червените общинари, че изпитва сериозни трудности в комуникацията с потребителите си и това оказва сериозно негативно влияние върху имиджа на Топлофикация.

Ръководството й обаче е обещало активни мерки за преодоляване на този проблем. Станало е ясно още по време на срещата, че в следващите 3-4 години Топлофикация-София ще инвестира 300 милиона лева в различни дейности.