Президентът Владимир Путин подаде своя глас в повишено настроение.

Президентът и съпругата му гласуваха в избирателна секция 2039, която се намира в сградата на Руската академия на науките в югозападния административен окръг на Москва. Присъстващите в секцията граждани посрещнаха държавния глава и неговата съпруга с аплодисменти.

Владимир Путин каза пред журналисти, че е доволен от избирателната кампания, но е доволен и от факта, че тя е приключила.
Путин допълва, че избирателите са направили своя избор и ще гласуват за партията, чиято програма е най-убедителна.

По данни от 14.00 часа московско време избирателната активност в днешните избори за Държавна дума в Русия възлиза на 42.5 процента.

Това съобщи заместник-председателят на ЦИК Станислав Вавилов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Около 800 руснаци са гласували до този момент в София. В Пловдив са галсували около 120, в Хасково - 70. 

Средната избирателната активност по обяд в цялата страна наближаваше 15 %. Това бе съобщено от Централната избирателна комисия. В някои райони на страната тя е близо 100% както в Чукотка.

Тази избирателна активност е по-висока отколкото на предишните парламентарни избори през 2003 година.

Централната избирателна комисия /ЦИК/ на Русия ще започне да огласява предварителните резултати от парламентарните избори на всеки кръгъл час след 21:00 часа московско време /20:00 българско време/, съобщи председателят на ЦИК в Русия Владимир Чуров, цитиран от РИА Новости.
"До 21 часа няма да съобщим основните данни - за кого са гласували избирателите, след този час ще преминем в режим на подаване на резултатите," каза Чуров в сградата на ЦИК.

По думите му, точно в 21:00 часа московско време приключва гласуването в най-западната точка на Руската федерация - руския анклав на Балтийско море Калининградска област.