Скоро ще стане така, че целият свят ще разбере за това, което се случва в България. Такава е прогнозата на част от протестиращите, обединени в Национално движение „Свобода".

Йордан Бонев и Бисер Миланов, известен в кримисредите с прякора Петното, и двамата припознати от антиорешарски протеста като провокатори, алармираха, че положението в страната е трагично, а демокрацията никаква я няма.

Часове преди „интелигентният протест" да даде първата си пресконференция, организиран от така наречената Антиправителствена информационна служба, Бонев и Миланов решиха „да разкрият истината за случващото се у нас."

Според тях в момента олигархичните кръгове се опитват да унищожат будните слоеве на обществото.

Прави се опит за преврат и превземане на държавата от кръга „Капитал", начело с президента Росен Плевнелиев, заяви на пресконференция в БТА Бонев.

Заплаши и че е дошло времето за разплата с „масоните и олигарсите" и призоваха тези, които искат да работят за народа да дойдат да целунат ръка и да се извинят, а не да продължават да се облагодетелстват.

Идва времето, в което ще си платят сметките.

От движението уточниха, че са дали 100 дни толеранс на кабинета „Орешарски" и те отдавна са запознали да текат. По време на една от срещите с министър-председателя в Министерски съвет обявиха, че те са "истинският глас на народа", а сегашните протестиращи искали да върнат Бойко Борисов на власт.

Те поискаха оставката на шефа на столичната полиция Ивайло Спиридонов. Според обясненията на Петното, когато подали сигнал, че на 18 юни се готви опит за сваляне на кабинета „Орешарски", от СДВР ги погледнали подигравателно.

Миланов се оплака и че той и съмишлениците му са атакувани на палатковия лагер до парламента от други протестиращи: „Дойде Виктор Стоянов и каза - арестувайте Бисер, защото той е провокатор. Освен това бяхме бити, но прокуратурата мълчи и затъмняват нещата."

Оказах се без вина виновен, проплака още Бисер Миланов.

Припомняме, двамата бяха пуснати, след като подписаха предупредителни протоколи в полицията. Днес обаче обявиха, че това не е било единственото им задържа: „На полицаите им писна, всички в СДВР ни познават. Ние не можем свободно да отидем на срещи, защото всеки път ни задържат. Постоянно ни спират и проверяват."

Бонев и Миланов разполагат с цели 25 клипа как униформените ги спират на улицата и ги проверяват.

Те не се сърдят на полицаите, тъй като „те са вързани и не могат дори да протестират." Категорични са обаче, че с полицейщината трябва да се приключи веднъж завинаги.